پیلینگ صورت چیست؟
حتما شما هم تا به حال با مشکلات مختلف پوستی مواجه شده اید. مشکلاتی از قبیل جوش صورت، خشکی پوست یا دهیدراته شدن، چربی بیش از اندازه پوست، منافذ باز پوست، چین و چروک و مشکلات دیگر که ممکن است هر کسی را درگیر کند. تاکنون برای رفع این مشکلات راه حل های مختلفی ارائه شده است مانند میکرودرم آبریژن، مزونیدلینگ و … استفاده از انواع محصولات مراقبت پوستی مانند تونر پوست، کرم ها و سرم های پوستی مختلف و بسیاری روش های دیگر که احتمالا شما هم امتحان کرده اید. اما یکی از روش های آسان، ارزان و با کم ترین عارضه پیلینگ پوست صورت است.
این روش را می توانید هم در کلینیک های پوست و تحت نظارت متخصص پوست و هم در منزل انجام دهید. اگر تا به حال این روش را امتحان نکرده اید و اطلاعاتی درباره آن ندارید، پیشنهاد می کنیم که این مقاله را از دست ندهید. ما تمام اطلاعات لازم درباره پیلینگ صورت، انواع آن، مزایا، معایب، نکات مراقبتی قبل و بعد و طرز تهیه بهترین ماسک های پیلینگ خانگی را در اختیار شما قرار می دهیم. با ما همراه باشید.
پیلینگ صورت چیست و انواع آن کدامند؟
به فرایندی که پوست با کمک محلولهای شیمیایی لایه برداری شود، پیلینگ صورت (facial peeling) میگویند. در واقع در این فرایند که نوعی فیشیال صورت محسوب می شود، لایه رویی و آسیب دیده پوست برداشته میشود. پیلینگ، فقط مختص پوست صورت نیست و میتوان این عملیات را بر روی گردن، دستها و سینه نیز انجام داد. این روش نسبت به سایر روشهای لایه برداری، آسیب بسیار کمی به پوست میزند و در مدت زمان کمی مشکلات پوستی را از بین میبرد. روش پیلینگ دارای انواع مختلفی است که شامل موارد زیر میباشند:
پیلینگ لیزری
پیلینگ لیزری در سالهای اخیر مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است و دو نوع دارد که از طریق آنها پوست لایه برداری میشود. این دو نوع، شامل موارد زیر میباشند:
1- لیزر دی اکسید کربن
2- لیزر اربیوم یاگ
پیلینگ مکانیکی
در این روش با کمک ابزار پیلینگ صورت مانند سوزن پیلینگ یا قلم پیلینگ انجام میشود. پیلینگ مکانیکی مشکلات پوستی عمیق و قدیمی را رفع میکند؛ به همین دلیل طرفداران زیادی دارد.
پیلینگ شیمیایی
همان طور که در ابتدا بیان شد، این روش با کمک محلولها و مواد شیمیایی انجام میشود. این محلولها از ترکیب اسیدهای متفاوتی به وجود میآیند. برخی از این اسیدها که در اسید تراپی صورت استفاده می شوند شامل موارد زیر میباشند:
1: لاکتیک اسید
2: تری کلرواستیک اسید
3: کربولیک اسید ( فنل)
4: ساسیلک اسید
این پیلینگ خود نیز دارای انواع مختلفی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
انواع پیلینگ شیمیایی
پیلینگ شیمیایی بر اساس عمق لایه برداری، دارای انواع مختلفی است که آنها شامل موارد زیر میباشند:
پیلینگ شیمیایی نرم یا سطحی (Light chemical peel)
همان طور که از نامش پیداست، این روش ملایمترین نوع facial peeling است و میتوان بدون استفاده از بی حسی آن را انجام داد. این روش اغلب برای از بین بردن مشکلاتی همچون: چین و چروک، کک و مک، تغییرات رنگ پوست و غیره، مورد استفاده قرار میگیرد. اگر این روش را انتخاب میکنید، به یاد داشته باشید که با یک بار، مشکل پوستی شما از بین نخواهد رفت و باید برای از بین بردن آن، این فرایند را مجدد تکرار کنید.
پیلینگ شیمیایی متوسط (Medium chemical peel)
این روش نسبت به پیلینگ سطحی، عمیقتر و موثرتر است و برای از بین بردن مشکلاتی همچون: چین و چروک مورد استفاده قرار میگیرد. اگر این روش را انتخاب کرده اید، باید پس از اتمام فرایند چند روز استراحت کنید؛ زیرا، این روش عوارض زیادی دارد. برخی از رایجترین این عوارض، شامل موارد زیر میباشند:
1: سوختگی
2: درد
3: تورم
پیلینگ شیمیایی سخت و عمیق (Deep chemical peel)
اگر سوختگی و یا مشکل پوستی عمیق و قدیمی دارید، این روش برای شما بسیار مناسب است. در واقع متخصصان از طریق این روش، عمیقترین لایههای پوست را نیز تمیز کرده و لایه برداری میکنند. اگر این روش را انتخاب کردهاید، بهتر است بدانید که نیازی نیست تا این فرایند را مجددا تکرار کنید؛ بلکه، با انجام یک بار خواهید دید که مشکلاتان رفع خواهد شد.
اولین دیدگاه را ثبت کنید